Klik hier voor een afspraak

BEST MEDIATION IN DE REGIO AMERFOORT EN HET GOOI

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek. Best Mediation werkt – als u daarna ook voor mediation kiest – in de regio Amersfoort en Het Gooi. (Afspreken bij u thuis kan ook: daarvoor betaalt u alleen de reiskosten extra (0,19 ct per km)

Stuur een mail naar

[email protected]   of  bel   06-22696509

Kosten en subsidiemogelijkheden

Doorgaans betalen beide partners ieder de helft van de kosten, maar het staat deelnemers vrij om andere afspraken te maken over de kostenverdeling.

Het honorarium wordt berekend op uurbasis. Het uurtarief is € 165,00 * . In dit tarief zijn voorbereidings- en reistijd inbegrepen en de kosten voor de reis en de mediationruimte.

Daarnaast wordt een éénmalig bedrag van € 50,-  administratiekosten in rekening gebracht. Dit bedrag geldt voor beide partijen samen.

* Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW

Subsidie

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation (een ‘toevoeging’ wordt dat genoemd).
Dan wordt de mediation -grotendeels – door de overheid gefinancierd. Yolande de Best vraagt de ‘toevoeging‘ voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. U betaalt bij een toevoeging of in het geheel geen (nihil) of een beperkte eigen bijdrage (of € 56 of € 111: dat hangt af van de hoogte van uw inkomen en eventueel vermogen.

Ga voor meer informatie en de inkomensgrenzen naar www.rvr.org

Verzekerd?

Er zijn rechtsbijstandverzekeraars die de kosten van mediation of een deel daarvan bij echtscheiding vergoeden. Dat geldt bijvoorbeeld voor sommige verzekeringen bij DAS. Wat u krijgt hangt af van uw polis.  Het is verstandig om dat zelf vooraf goed te onderzoeken.

Aantal uren

Een mediationgesprek duurt gemiddeld anderhalf uur per keer. Het is vooraf moeilijk te zeggen hoeveel gesprekken er nodig zijn. Dat hangt bijvoorbeeld af van de complexiteit en de heftigheid van het geschil, en de bereidheid van de deelnemers om naar een oplossing te zoeken. Best Mediation kan na het eerste gesprek vaak wel een richtlijn geven, gebaseerd op ervaring met vergelijkbare zaken.

Kinderen

Een eventueel gesprek met de kinderen betekent een extra sessie. Dat kan in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis. Ook is Yolande de Best geregistreerd KIES-coach. De bijeenkomsten van KIES worden op een andere locatie gehouden: in groepjes met andere kinderen. Meer over KIES via www.kiesvoorhetkind.nl

Yolande de Best komt zij desgewenst ook naar u toe: u betaalt niet de reisuren, wel de gereisde kilometers. Zoekt u een mediator uit uw buurt? Als MfN register mediator beschikt Yolande ook over een netwerk van collega’s, met wie zij een intensieve samenwerking heeft. Van Friesland tot Limburg, van de randstad tot het platteland. 

Geregistreerd bij MFN Mediation Federatie Nederland

Mediation Federatie Nederland

Comments are closed.