Echtscheiding

Nu: BEST MEDIATION IN DE REGIO BARNEVELD EN HET GOOI

Een scheiding – of je nu officieel getrouwd bent of niet – is een gecompliceerde gebeurtenis, waarbij heel wat komt kijken. Je krijgt te maken met emoties – van jezelf maar zeker ook van je kinderen-, maar ook met allerlei praktische zaken.  Als geregistreerd MfN scheidingsmediator en gecertificeerd scheidingsspecialist regelt Yolande de Best uw scheiding van A tot Z.

In het verleden kozen scheidende partners vaak standaard voor bijstand van een advocaat: de kosten daarvan zijn doorgaans hoger dan die van een scheidingsmediator. Bovendien is een mediator gespecialiseerd in het leveren van maatwerk: samen met beide partners worden de afspraken zó gemaakt als u beiden redelijk & billijk vindt. Een echtscheiding is veel minder standaard dan de mensen soms denken. Het is úw scheiding en het belangrijkste is dat u beiden tevreden bent!

Misschien wilt u slechts een gedeelte van ‘het ‘scheidingswerk’ geregeld zien: wanneer u bijvoorbeeld al beiden een advocaat hebt ingeschakeld en slechts voor een onderdeel van de scheiding – bijvoorbeeld het ouderschapsplan – extra hulp inroept. U kiest precies de hulp die u wilt.

Dat doet Yolande in Barneveld, Het Gooi en omgeving.

DE KINDEREN STAAN VOOROP!

Voor kinderen is de scheiding van de ouders vrijwel altijd een traumatische gebeurtenis. Die is doorgaans te verdelen in verschillende fases: de periode voor de scheiding, de tijd waarin de scheiding wordt aangekondigd en – soms kort erna (of op datzelfde moment door het vertrek van een van de ouders), de periode na de scheiding. Om de schade voor de kinderen zo beperkt mogelijk te houden, kan hulp inroepen soms verstandig zijn.  Juist omdat Yolande de Best niet alleen scheidingsmediator is, maar ook pedagoog, krijgen uw kinderen rond echtscheiding bij mij bij uitstek deskundige aandacht. Daarnaast is Yolande gecertificeerd KIES-coach. KIES is een programma speciaal ontwikkeld om schade bij kinderen die te maken krijgen met een scheiding, te beperken. Soms is ook dat niet voldoende: dan heeft een kind professionele hulp nodig van een psycholoog. Ook

Sinds 2009 is het wettelijk verplicht om wanneer er kinderen zijn betrokken bij een echtscheiding een zogenaamd ‘ouderschapsplan’ te maken. Daarin staan alle belangrijke zaken voor uzelf en de kinderen helder op een rijtje.

Alle afspraken komen terug in een zogenaamd convenant. Alle afspraken rond de kinderen staan in het ouderschapsplan dat daarvan een onderdeel is.

Als het convenant en ouderschapsplan tot volle tevredenheid zijn opgesteld, gaat u samen  – eenmalig – naar de advocaat. Die zorgt ervoor dat de zaken naar de rechtsbank worden verstuurd: hij maakt een zogenaamd verzoekschrift.

Ongeveer vier tot zes weken na het indienen van een verzoekschrift, komt de uitspraak van de rechter. Na het afhandelen van enkele formaliteiten kan de scheiding dan snel worden ingeschreven in het huwelijksregister. De dag waarop dit gebeurt, is de officiële scheidingsdatum.

Comments are closed.